Optikai

hálózatok

Az optikai hálózatok előnyei

 • nagy sávszélességet biztosítanak, akár több km-es távolságok is könnyedén áthidalhatók vele.
 • külső elektromágneses hatások nem befolyásolják, mentes az idegenáthallástól,
 • nem tartalmaz fém összetevőt, így az optikai kábelezés jól alkalmazható olyan ipari környezetekben, ahol erős az elektromágneses tér, így biztonságosan alkalmazható kültéren vagy pl. nagyfeszültségű kábelek (lift, erőmű) mellett is.
 • IT biztonság szempontjából is kiemelkedő mutatókkal rendelkezik, lehallgathatatlanság csak közvetlen hozzáféréssel és megszakítással lehetséges
 • villám védett

Az üvegkábelezést a következő esetekben szoktuk alkalmazni

 • nagyon stabil átvitelt tesz lehetővé
 • nem hallgatható le
 • nagyobb áramú vezetékek nyomvonala melletti kábelezésnél
 • épületek között, ahol szempont a galvanikus függetlenség (földhurok elkerülése)
 • olyan üzemekben, ahol az alkalmazott gépeknél magas a dinamikus áramfelhasználás, hirtelen erőtérváltozás stb
 • 100m-nél nagyobb távolságok kábelezése (UTP max. 100m-ig telepíthető aktív eszköz használata nélkül), Multimódusú üvegszálnál max. 2km (általában 500m) Single Módusú kábeleknél 100km a maximális hossz
 • nagyobb sávszélesség elérése érdekében 1Gbit/s-40Gbit/s, illetve különböző kiegészítőkkel akár 160Gbit/s érpáranként

Hálózat karbantartás, szervizelés

Profi hálózat karbantartás, optimális konnektivitás Szakképzett hálózati részlegünk olyan megelőző jellegű hibaelhárítási szolgáltatást nyújt, mely biztosítja infokommunikációs rendszerének hosszú élettartamát. A megfelelő karbantartási terv biztosítja a hálózat folyamatos, gördülékeny működését. A technikai támogatás célja a gyors hibaelhárítás és az optimális konnektivitás biztosítása. Szervizelés során kiemelten fontosnak tartjuk, a hibák gyors elhárítását kihívásnak találjuk, az egyedi más által nem felfedezhető hibák felderítését. A megfelelő szaktudás és műszerek a rendelkezésinkre állnak.


Ha OTDR vizsgálatra van szükség

Az OTDR az optikai kábelek legfontosabb vizsgálati eszköze. A mérés akár egy oldalról elvégezhető, hiszen a műszer a szálba csatolt fény impulzusok visszaverődéséből készít grafikont a teljes szálról, melyen megjelennek a reflektív (pl. csatlakozások, szálvégek) és nem reflektív (pl. fúziós kötések, makrohajlítások, szálszakaszok) események is a távolság függvényében. Tehát segítségével mérhető a szálhossz, mérhető akár egyetlen optikai kötés vagy csatlakoztatás csillapítása, kábel diszkontinuitások helyének és nagyságának pontos meghatározása. Alkalmas lehet még multimódusú kábelek diszperziójának ( módusdiszperzió ) meghatározására is. Jegyzőkönyvet készítünk.


14520

M hegesztett vezeték

482

Telepítés

9310

Optikai hegesztés száma

479

Elégedett ügyfél

Kérjen ajánlatot optikai hálózatépítésre:

Rólunk

P1safe Kft. több mint 10 éve biztonságtechnikával, informatikai és optikai rendszerek teljeskörű kiépítésével, szervizelésével, karbantartásával foglalkozik. Tapasztalt szakembereink felmérik,megtervezik és végül kivitelezik az Ön számára megfelelő projektet.

P1safe Kft. Kapcsolat

1113 Budapest
Hamzsabégi út 60. F/1.

(30)151–5758
(1)615-2878